Tocht om de Noord

Met trots hebben gewerkt aan de website van de Tocht om de Noord.

Op vrijdag 17 februari 2017 was het zo ver. Zo rond 15.15 uur heeft de wethouder van de gemeente Eemsmond, dhr. Theo Berends de website van Tocht om de Noord officieel geopend.

Over TodN

De website beschrijft het wandelfestival Tocht om de Noord. Dit evenement bestaat sinds 2006. De Tocht om de Noord is een 2 daagse ontdekkingstocht door de provincie Groningen.

Wat deze wandeltocht bijzonder maakt, is dat het elk jaar een nieuw thema met nieuwe culturele uitingen, nieuwe dorpen, nieuwe routes en nieuwe doorsteekjes worden ontdekt! Waar je bij andere wandeltochten vaak ergens langs loopt, loop je bij deze wandeltocht echt ergens doorheen! Je wandelt letterlijk dóór bedrijven, boerderijen en musea.

Als wandelaar "jong & oud" leer je de prachtige provincie Groningen ontdekken zoals je anders misschien nooit zou doen! Een ontdekkingsreis, die de wandelaar jaar in jaar uit verbaast met een echt bijzonder Gronings avontuur!

Naast de 2 daagse wandeltocht organiseerd de TodN nog veel meer wandeltochten. Maar dat mag je ontdekken op hun website...

Betreft ons werk

Werken aan de website van TodN was voor ons een extra uitdaging. Zoals eerder aangegeven op deze website en in de portfolio pagina's leest u dat wij werken met een eigen Simpelweg CMS systeem.

Het belangrijkste verschil met andere websites die werden gemaakt met ons CMS is dat TodN moest kunnen beschikken over Events. In dit geval een wandelevent. Dit hebben wij dusdanig geprogrammeerd dat de beheerder van TodN events kan maken met daarbij overige items die een relatie hebben met dit event. Te denken valt aan fotopagina's, informatie pagina's en routekaarten.

Het komt er op neer dat de werking zowel voor de beheerder van het CMS  als de eindgebruiker eenvoudig is. En dat de website bezoeker alles op een makkelijk manier met een paar klikken weet te vinden.

Ons CMS is hiermee nog weer slimmer geworden.